5.8.2014

Tilkkupeitot kaksosille

Oltiin lauantaina aivan ihanissa ristiäisissä, jossa kastettiin kaksostytöt ja miehestäni tuli toisen tytön kummisetä. Kun mieheni sai kummikutsun, päätimme, että kummilahjana on sitten jotain ihan muuta, kuin perinteiset lusikat yms. ja siitä se idea itse tehdystä lahjasta lähti. Ja koska syntyi kaksoset, päätimme että tehdään molemmille samanlaiset lahjat.
 

Suurin osa tarvikkeista löytyi omasta "varastosta", ainoastaan välissä oleva fleece ja keltainen kukkakangas on ostettu vain tätä projektia varten. Nimet, syntymäpäivät ja ajat sekä paino ja pituus on kirjailtu aida -kankaalle. Kirjaimet ja numerot on reipas 10 vuotta vanhasta mallista ja kukkaköynnökset olen suunnitellut itse ja ne ovat jokaisessa kolmessa kirjontatilkussa erilaiset.


Päälikankaat ovat siis trikoota (mm. Pikku Piltti ja Metsola), joustofroteeta (Metsola) ja velouria (Ikasyr). Välissä on vaaleanpunainen fleece (Kangasvilla) ja taustalla sama velour kuin päällä. Alanurkassa "made with love" -nauha Antassusta.



Varmaan tämän vuoden suurimpia käsitöitäni ja ensimmäinen tilkkutyöni joustavista kankaista. Opin mm. sen, että oli hyvä kun silitin kaikkien trikoopalojen taakse ohuen, mutta joustavan tukikankaan, muuten ompelusta ei olisi tullut yhtään mitään.
Päätin opetella kanttaamaan, vaikken nauhankääntäjiä omista.

2 kommenttia:

  1. Oi kuinka kauniit, ja ihana idea. Nyt nuo peitot varmasti säilyvät tallessa, kun niissä on henkilökohtaiset tiedot. Mä oon hulluna peittoihin, mä voisin vaan askarrella sellasia, mut kirjailuun en alkais, mulla menis hermot :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Yllättävästi peitoissa meni aikaa, kun liimasi tukikankaita, mutta kyllä lopputulos palkitsi :) Kirjailuja mietin pitkään, ensin ajattelin tilata valmiit brodeeraukset, mutta tilaus tuntui vaikealta, kun ei löytynyt siihen sopivaa yritystä. Onneksi keksin ristipistot ja kaikki tarvikkeet löytyi varastosta :)

    VastaaPoista