30.9.2014

Vanhasta uutta

Olisiko äiti reipas parikymmentä vuotta sitten uskonut, että hänen virkkaamat pitsiliinat ommellaan kaitaliinaksi? No ei! 
Idea liinaan on kopioitu Annukan aurinkoiset blogista.
Äidin virkkaamat liinat on n. 20-25 vuotta vanhoja, eikä äiti muistanut langan nimeä, mutta kuulemma käsityöliikkeestä sitä lankaa sai ja se oli arvokasta.
Ensimmäiseksi tein liinoihin normaalin konepesun, joka myös kutisti liinoja ja valkaisi niitä, olivat alunperin vaaleanruskeita. Koska normaalipesun jälkeen tulos oli vielä kellertävä, tein vielä kaksi valkaisupesua koneessa. Kaitaliina itse on Eurokankaan Perla -puuvillaa ja ostin kangasta 1,8m koska meidän kuuden hengen pöytä on sen mittainen ja halusin liinan, joka yltää päästä päähän. Liinan valmis leveys on n. 40cm. Pitsiliinat on ommeltu kiinni, jokainen kahdesta kohdasta. Ylälangan kireyttä löysytin, samoin paininjalkaa, jottei pitsit liikkuisi ommellessa. Nuppineuloja täytyi kuitenkin laittaa toooosi monta.


Idean kuultuaan, äiti antoi vielä mukaan kaksi pitsikaitaletta ja pyysi tekemään hänelle samanlaisen kaitaliinan. Katsotaan ensin, mitä äiti tuumaa tästä liinasta :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti