29.6.2014

Project SaVaWay!

Erittäin mielenkiintoinen projekti! Siis ompeluryhmän haaste, johon osallistuin ensimmäistä kertaa, ei kyllä jää viimeiseksi :)
Viime perjantaina on varmaan sadat ompeluihmiset ympäri Suomea haastanut itsensä ja toteuttanut jotain kivaa Pikku Piltiltä tilaamastaan yllätyspaketista. Minä tilasin oman yllätyspaketin ja lisäksi tilasin Keltainen Kukkaset -trikoota sekä edelliseen postaukseen oranssin silitysarkin.
Yllätyspaketin sai avata perjantai aamuna klo 8.00 ja sieltä paljastui nämä:


Vihreä Kukkaset -joustofrotee ja valkoinen sekä musta pieni silitysarkki.
Aamulla pää löi ihan tyhjää, koska kangaspalan koko oli n. 80 x 80cm. Tuntui etten keksi yhtään mitään, iski jopa pientä paniikkia päälle! Mutta sitten se ajatus lähti rullaamaan ja kaveriksi päätin käyttää tilaamaani trikoota. Onneksi meillä on muutaman kilometrin päässä aivan ihana pieni kangaskauppa ja sinne lähdin heti aamusta. Ostin lisäksi mangonkeltaista resoria, vetoketjun, tukikangasta ja ompelulangan.

Kaavat sai tehdä valmiiksi, mutta leikata ja ommella sai vasta klo 21.00. Siihen mennessä olin kuitenkin ehtinyt pestä kankaat ja tehdä kaavat. Kaavaksi valikoitui yksi OttoBre:n peruspuseroista koossa 98, jota muokkasin mm. helman pituudesta (otin mitan edellisestä kummitytölle tehdystä mekosta), lisäsin resorin, lyhensin hihan mittaa ja lisäsin siihen resorin ja pääntien käänsin alavaralla.

Kahden tunnin ompelun jälkeen tilanne oli tämä:


Suurin työ oli tehty! Mutta lankoja roikkui paljon, neljä tikkausompelua jäi tekemättä: Pääntie, hihansuut ja helma. Ja silitysarkit jäi myös, eli en ehtinyt leikata niitä ollenkaan.

Tänä aamuna sain tehtyä koko tunikamekon valmiiksi ja kyllä siitä ihan kiva tuli, ainakin se on iloisen värinen :) Hyvin yhdistyi resorin väri kankaan kanssa, eikä hukkapalaa juuri jäänyt.
Alla vielä lähempi kuva pääntielle tehdystä "helmikorusta".


Kyllä oli mukava pari tuntinen, aion osallistua jatkossakin, varsinkin yllätyspakettiin!
Tämä tunikamekko lähtee ensi viikolla kummitytölle :)

1 kommentti: